..... een verzamel blog van Marleen ten Napel over design, fotografie, de tuin en meer .....

30 september 2010

Hella Jongerius

Om te onthouden en te gaan bezichtigen: overzichtstentoonstelling van het werk van Hella Jongerius in het Boijmans van Beuningen van 13 november 2010 t/m 13 februari 2011

Molen

Gisterenmiddag ben ik met dat mooie weer nog naar de molen op de Kromme Zandweg gefietst om foto's van de molen en de molenaar te maken voor het blad van de volktuinvereniging Reijerwaard.
Molenaar Leen had de wieken even stilgezet om erbij te kunnen poseren. 



29 september 2010

Onkruid en oogst

Wat een prachtige dag vandaag voor de schooltuin. De kinderen hebben veel onkruid weg moeten halen en hebben vandaag al mais geoogst. Er waren ook nog wat papirka's, boontjes, wortels en courgettes te oogsten. Vooral de bloemen in alle tuintjes staan er heel mooi bij en met het mooie zonlicht van vandaag waren het plaatjes!
copyright photos tuin 21

24 september 2010

kids go indie

Weet je nog..handwerkles op school?  Tegenwoordig is het een uitzondering als je kind nog iets wordt bijgebracht over punniken, haken en borduren. Met deze leuke set kan je (creatieve) kind lekker aan de slag...of jijzelf natuurlijk.


23 september 2010

Benjamin Lacombe

Ken je Benjamin Lacombe..nee?, dan is het nu tijd om zijn werk eens te gaan bekijken. Hij is  illustrator en maakt mooie hele boeken. Zijn nieuwe boek is een pop up boek met de mooiste illustraties van bekend sprookjes.

22 september 2010

Groente chips

Vandaag met groep 7 weer naar de schooltuin, met prachtig zonnig weer. We hebben groentes gesneden om chips van te bakken; aardappelen, wortels, bietjes en knolraap. De aardappelen gingen er het beste in!
* Today with the kids from my daughters class to the schoolgardens. We had great weather. We made vegetable crisps today; potato, carrot, beetroot and turnip. They liked the potato best!

vintage jug

Vanmiddag nog even langs de Piekfijn om daar rond te snuffelen. Weer een gelukje..deze leuke jaren '70 kan op de kop getikt!

17 september 2010

Photos

Lieke Romeijn

witch kitchen

Het is nog september, maar de Halloweenkriebels beginnen weer. Met deze foto's en mooie producten kom je helemaal in de sfeer.
* It's still September, but the Haloween itch is starting again. With these photos and products you'll get in the mood.

15 september 2010

Vintage ceramics

Ik ben gek op oud servies, vooral schalen en schaaltjes hebben mijn voorkeur. Maar de laatste tijd val ik ook voor kleine melk-kannetjes. Ik let nooit op merken, ik koop wat me aanspreekt. Maar vandaag had ik toch een paar top stukjes; twee kannetjes van Wedgewood en eentje van Villeroy en Boch...toch leuk. De schaal met de vogel is absoluut de grote favoriet van vandaag.
* I love old ceramics, espacially dishes and bowls. But lately i also have an eye for little milk jugs. Normally i don't look at brands or marks, i just buy what i like. But today i found some great pieces; two jugs of Wedgewood and one of Villeroy and Boch. De big bowl with bird is my absolute favourite.























































copyright photos tuin 21

Schooltuin

Vandaag gelukkig mooi weer toen ik met de klas van mijn dochter naar de schooltuin ging. Onkruid wieden en insekten zoeken. Sommige kinderen hadden nog paprika's, courgettes en boontjes in de tuin.



















copyright photos tuin 21

13 september 2010

Knitty

Deze foto's kwam ik tegen in m'n archief...(ik weet allen de credits niet).
Ik ben zelf geen brei-ster, maar deze 'knitting guerilla acties' vindt ik wel waanzinnig leuk ! In Ystad, Zweden, kwam ik ook wat van dat breiwerk tegen, maar dan om een regenpijp (onderste foto).
* I found these photos in my archive (i don't know the credits). I'm not a knitter myself, but these 'knitting querilla actions' are great! In Ystad, Sweden, i found some knitwear around a drain-pipe (bottom photo).














Etsy faves

Joanna Rutter


































Happy Doodle Land




































The Nebulous Kingdom