..... een verzamel blog van Marleen ten Napel over design, fotografie, de tuin en meer .....

12 augustus 2010

Sweedtastic

We zijn terug van vakantie in Zuid Zweden met overwegend mooi weer. De eertse camping was in Tomelilla (stadscamping), daarna in Urshult (aan een meer), Landon (Oostlust) en als laatste Barseback (Westkust). De landschappen zijn fantastisch met vooral in het Zuiden veel korenvelden en mooi rode boerderijen. En als je hoger komt veel bosen en meren met mooie grote rotsen die met mos zijn begroeid en..bosbessen ! Ook de zonsondergangen waren zeer mooi. De bovemste foto van de zonsondergangen is gemaakt in Urshult en de tweede aan de Oostkust in Landon.


We zijn niet echt veel in grote steden geweest alleen Ystad en Lund. Daar en ook in andere plaatsen hebben we veel mooie design gezien en onze favoriet de Loppis..dit is een uitdragerij of tweedehandswinkel. Vooral die bij mensen thuis (in aangelegen schuur) zijn de leukste. Alhoewel, in Lessebo was een huis helemaal omgetoverd tot Loppis. Alle kamers, ook de kelder was gevuld met tweedehands antiek en curiosa. Maar alles zeer smaakvol gepresenteerd. Hier kon ik m'n hart ophalen..en ja..ik heb foto's.
Er zijn best veel galleries met kunst en zoals zij het noemen 'KonstHantverk' oftewel kunsthandwerk, wat meer het werk is van crafters / creatievelingen.
Ook de oudheden in Zweden zijn erg bijzonder. We hebben best veel oude (bronstijd en vikingen) spirituele plekken bezocht zoals Ales Stenar (staande stenen aan de Zuidkust), Kungagraven (Hunnebed), Blotberget (Grafheuvels) en Gudabergen (staande stenen rondom een heuvel).
Ales Stenar (Kaseberga)
Kungagraven (Kivik)


Gudabergen

*As you can see, we've had a great trip to Sweden. We have seen so many beautiful things. The landscapes are great, the design is even better and the old religious and spiritual sites are magical. I'll be showing more photo's later.

copyright photos tuin 21

Geen opmerkingen:

Een reactie posten