..... een verzamel blog van Marleen ten Napel over design, fotografie, de tuin en meer .....

04 februari 2011

courgettenbrood

Vandaag ben ik vrij, even tijd voor mij.
Natuurlijk wel dochterlief naar school gebracht in de ochtend
en net naar school een grote tas met logeerspullen gesleept omdat ze
bij een vriendinnetje uit de klas een pyjama party heeft.
Dus...ik ben naar Loods 5 geweest en daar op mijn gemak
rondgestruind en lekker geluncht.
Vanmiddag in de keuken een courgettenbrood in de oven
gestopt en daar ga ik nu van genieten.
het recept:
Nodig:
1 courgette
200 gr bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 mespunt kaneel
1 mespunt gemalen nootmuskaat
1 theelepel geraspte citroenschil
150 gr suiker
2 grote eieren (of 3 kleine)
4 eetlepel zonnebloemolie
beetje zout
50 gr. walnoten of pecannoten

brood of cake vorm van ca. 24 x 12 cm.

Verwarm de oven op 175 C.
Was de courgette en droog af, dan raspen.
Meng bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat, citroenschil en suiker in een kom.
Klop in een andere kom de eieren, olie en zout goed door elkaar.
Hak de noten grof.
Giet de eieren/olie bij het bloemmengsel, roer goed door en doe er de courgette en noten bij.
Nogmaals goed doorroeren tot een samenhangen stevig geheel
(eventueel olie toevoegen indien te droog).
Vet de cake/brood vorm in en vul met het mengsel.
Stamp de vorm enkele malen op het
aanrecht om eventuele luchtbellen eruit te krijgen.
Plaats de vorm in de warme oven en laat ong. tussen de 50 en 60 minuten bakken.
Met een sateprikker controleren of de cake/brood klaar is
(als de saté prikker schoon eruit komt)

de cake wordt gegeten met zoute boter of roomkaas.

eet smakelijk en alvast een goed week-end !


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen