..... een verzamel blog van Marleen ten Napel over design, fotografie, de tuin en meer .....

11 november 2012

Salsa Brava op Zuidplein

Gisteren, 10 november, 
waren de workshops 'Salsa Brava'
bij de Bram ladage.
Ik ben bij de laatste workshop
geweest en vond het leuk om te zien dat
 de mensen die aan de workshop meededen
zo enthousiast waren over de saus.
Ze wilden liever de pure saus zonder de mayo...

Hierbij het recept (voor een 1/4 liter):
1 el zonnebloemolie
1 sjalot, fijngehakt
1/2 Spaans pepertje in stukjes (of een beetje gedroogde peper)
1 rode puntpaprka in klene stukjes
1 teen knoflook, fijngehakt
2 trostomaten (of pomodori) in stukjes
zout/peper naar smaak
paar takjes peterselie, fijngehakt
1 el mayonaise (of niet...)

Fruit de sjalot in de olie,
voeg Spaanse peper en paprika toe en bak mee.
Voeg tomaten en knoflook toe en
laat zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn.
Haal van het vuur en laat een beetje afkoelen,
breng op smaak met peper en zout en de peterselie.
De saus is zo al lekker, o
m hem romiger te maken roer je wat mayonaise erdoor.
Je kunt hem grof serveren,
of pureren met de staafmixer of in een keukenmachine.
De saus is heerlijk bij dikke met olijfolie
besprenkelde parten aardappel in de oven gebakken,
bij kip of op boerenbrood.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen